Bonjou! Learn to Speak Haitian Creole

Bonjou! ...Mèsi! ...E Orevwa! Check out our Audio bits. Do as many exercises as you need. Take an online QUIZ and get your answers right away. Finish a crossword puzzle. Reinforce your learning with the Audio/Video exercises. Search for English or Haitian Creole words translation. Also search the whole site for expressions, idioms and grammar rules. And ask questions about the language in the ASK QUESTIONS HERE section.

Most requested translations added here for your convenience: I love you → Mwen renmen w. I miss you → Mwen sonje w. My love!Lanmou mwen!

Saturday, November 6, 2010

Exercise 40 - Answers to questions in exercise 39

Answers to questions in exercises 39.

1. In lines 4 and 5, what Haitian Creole word does k' stand for. And what does is mean?
Answer: ki, it means that, who, or which

2. Based on Lines #2, 3, 4, and 5, how would you say, "There are girls who speak soft."
Answer: Gen ti fi ki pale dous.

3. According to line 4, the Creole word for velvet is:
Answer: Vlou

4. According to lines 7 and 8, how would you say, "My pocket is empty."
Answer: Pòch mwen vid.

5. Based on line 10.5, "I have nothing." is translated in Haitian Creole as:
Answer: M pa gen anyen.

6. What does the w in line 11 stand for? What does it mean?
Answer: ou. it means you.

7. Based on line 20 and 21, how would you say, "Let's eat."
Answer: An nou manje

8. Based on line 24, the Haitian Creole word for, "Side by side" is:
Answer: kòt a kòt

9. According to lines 25 and 26 how would you translate, "it's not a boy, it's a girl."?
Anwer: Se pa yon gason, se yon ti fi.

10. What is the Haitian Creole word for friend?
Answer: Zanmi

11.What does the "n" in line 29 stands for? What does it mean?
Answer: n stands for nou, it means we.

12.What does the "na" in lines 30 and 31 stand for? what does it mean?
Answer: na stands for nou ap, it means we will or we would.

No comments:

Post a Comment